Heta
artiklar:

Så avslutar du Spotify Premium

Enkel steg för steg-guide!

Så avslutar du Spotify Premium

Britt-Mari, en trogen läsare här på Webbhjälp, hörde häromdagen av sig till mig för att få hjälp att säga upp sitt Spotify premium-konto. Det visade sig att det inte var helt självklart hur man skulle gå tillväga och därför tänkte jag här gå igenom de steg som krävs för att avsluta Spotify Premium.

Då jag tidigare har berättat hur du kan få Spotify Premium gratis i 30 dagar så känns det ganska naturligt att jag även berättar hur man avslutar sitt Spotify-konto!

Avsluta Spotify Premium - steg för steg

I videon här under går jag igenom alla stegen för att stänga av Spotify Premium, men du hittar även alla steg i text-form lite längre ned på sidan!

Du behöver ditt lösenord till Spotify för att följa den här guiden. Har du glömt ditt lösenord? Besök denna sida och fyll i ditt användarnamn eller den e-postadress du använde för att skapa ditt Spotify-konto, så får du hjälp att skapa ett nytt lösenord.

Så avslutar du Spotify Premium

 1. Starta upp Spotify på din dator.
 2. Välj Help i menyn och klicka sedan på Your Account.
 3. Din webbläsare startar och du blir kanske ombedd om att logga in, vilket du i så fall ska göra.
 4. Välj fliken Subscription i menyn.
 5. Under rubriken Manage your subscription klickar du på View your options.
 6. På den sida du nu hamnar på klickar du på länken med texten Click here to continue to the cancellation page.
 7. Välj ett passande alternativ till varför du avslutar din prenumeration och klicka sedan på knappen med texten Cancel Subscription.

Fortfarande problem?

Det har visat sig att vissa användare får följande felmeddelande när de försöker avsluta sitt premium-konto:

It looks like you are using your Facebook credentials to log in to Spotify. To change your Facebook password, go to your settings page at facebook.com.

Om detta händer dig finns det ett par saker du kan prova:

 1. Prova att göra om proceduren i en annan webbläsare, då det visat sig att vissa webbläsare kan ställa till problem.
 2. Se till att du är utloggad från Facebook när du försöker säga upp Spotify, då även detta kan sätta krokben när du vill säga upp ditt konto.

Färdigt!

Nu har du avslutat Spotify Premium och man kommer fortsättningsvis inte dra några pengar från ditt konto. Om du ångrar dig och återigen vill ha tillgång till obegränsad musik i datorn och mobilen så är det inga problem, det är bara att aktivera din prenumeration på nytt.

 • http://twitter.com/edvinssons Björn Edvinsson

  Bra tips! Rent generellt känns det som att företag och webbsidor ofta förklarar väldigt pedagogiskt hur man köper deras tjänst/börjar prenumerera på något, men när man sedan vill säga upp sitt abonnemang är det plötsligt väldigt ont om instruktioner…

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Haha, definitivt! Även om det inte var jättesvårt i det här fallet, så har ju bevisligen folk svårt att hitta rätt, så jag tyckte det var läge att skriva en liten guide. Sedan skulle jag själv aldrig få för mig att säga upp Spotify Premium, jag använder det hela tiden och tycker det är underbart!

 • Håkan

  Nej du, efter din instruktion har dom tagit bort ”Manage your subscription” så det gick inte heller. Har försökt i flera månader med mail, men det funkar inte. Får reklam på sidan och mitt i lyssnandet trots att dom drar från mitt konto varje månad sedan ett par år.

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Det låter konstigt Håkan, jag skrev guiden i förrgår och när jag kollade nu så är länken fortfarande kvar. Är du säker på att du är inloggad med det konto du betalar för i Spotfy?

 • Ulf

  Detta funkar inte för mig, efter ”cancel subscription” uppmanas man uppge sitt lösenord och där påstår dom att lösenordet är fel fast jag är 100% på att det är rätt. Bedrägligt uppträdande av Spotify….

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Hej Ulf!
   Jag har forskat lite ytterligare i ämnet och det finns ett par saker du kan prova:

   1. Prova att genomföra processen i en annan webbläsare, då vissa webbläsare verkar kunna ställa till det.

   2. Se till att du är utloggad från Facebook när du säger upp Spotify, då även detta kan ställa till problem!

   Hoppas det löser sig för dig!
   // Mvh Jens.

 • Andreas

  Jag får exakt samma problem som Ulf… att lösenordet är fel och när man väljer ”forgot password” så ska det skickas till mailen och då slår jag in min mailadress som är kopplad till facebook och som är reggat på mitt spotifykonto så säger den bara ” It looks like you are using your Facebook credentials to log in to
  Spotify. To change your Facebook password go to your settings page at facebook.com”

  så vad är det förbannad problemet spotify då det är rätt lösenord redan! hmm

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Hej Andreas!
   Jag har forskat vidare i ämnet och det finns ett par saker du kan göra:

   1. Prova att genomföra processen i en annan webbläsare, då vissa webbläsare verkar kunna ställa till det.

   2. Se till att du är utloggad från Facebook när du säger upp Spotify, då även detta kan ställa till problem!

   Hoppas det löser sig för dig!
   // Mvh Jens.

 • Emelie

  Hej! Ni verkar kunniga i ämnet! Jag har ett problem. Min moster ligger på sjukhus efter en allvarlig operation och nu försöker vi säga upp alla abonnemang som hon inte kan använda. Hur sjutton ska man kunna säga upp spotify premium om man har varken användarnamn eller lösenord? Är oerhört tacksam för svar.

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Hej Emelie, ursäkta mitt sena svar!
   I det här fallet skulle jag råda dig att ta direktkontakt med Spotify, förhoppningsvis kan de hjälpa dig då det ju helt klart rör sig om ett speciellt scenario.

   Jag hoppas att din moster återhämtar sig väl!
   // Mvh Jens.

 • Agneta Fallenius

  Enklast att avsluta Spotify är att spärra sitt bankkonto.

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Tack för kommentaren, Agneta!
   Att spärra bankkontot är absolut ett effektivt sätt att avsluta Spotify, om det sen är det enklaste sättet, det låter jag vara osagt! :)
   // Mvh Jens.

 • Maggan Nyberg

  jag önskar 2 timmars gratis musik per månad

 • Fia

  Tack för hjälpen hade aldrig lyckats utan dig!!! Jag har redan ett spotify konto och av någon anledning har jag lyckats skaffa mig två premium konton tror att jag lyckades genom att logga in med facebook så jag va ju tvungen att ta bort ett av dom dumt att betala för något man inte använder:)
  Åter igen tack för hjälpen!!! MVH Fia

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Kul att kunna hjälpa till! Ha det gott och välkommen tillbaka!
   // Mvh Jens.

 • Kladde

  Men vad om man använder sig av e-kort som Swedbank har. Man anger ett värd som är minder än månadskostnaden för spotify. Då behöver man inte tänka på att avsluta det. Eller vad säger ni?

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Absolut, det är också ett sätt!
   // Mvh Jens.

 • http://www.facebook.com/Mattias.Yogi Mattias Johansson

  Rent ut sagt, skit bra!

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Gott att höra Mattias, tack för det!
   // Mvh Jens.

 • Tina

  Hej, kolla din lathund igen. Det ser ut som om nåt har ändrats under steg: ”Under rubriken Manage your subscription klickar du på View your options.”. För de ser inte ut att finnas där längre.

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Tack snälla Tina för att du uppmärksammade mig på det! Jag har uppdaterat guiden så att den stämmer igen!
   // Mvh Jens.

 • erika

  Hej! jag har ungefär samma problem fast jag vill avsluta mitt spotify free konto, har försökt länge att leta efter någonstans där man kan avsluta sitt konto men hittar inte och tycker inte att guiden ovan stämmer överens med hur det ser ut.. halvvägs stämmer det men när jag kommer till manage your subscription så finns det inget ”view your options” eller ”cancel subscription”. Går det inte att avsluta/ta bort ett free konto?

 • Darko

  Hej,
  Jag gjorde allt du har beskrivit med spotify drar mina 99:-kr ff, varför, vad ska jag göra?
  Hälsningar Darko

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Hej Darko,
   om du fortfarande har problem att avsluta Spotify Premium så skulle jag kontakta Spotify direkt.
   // Mvh Jens.

 • jela

  har gjort detta ändå drar dom pengar varför? nån ssom vet maila mig på aggelitoo82@gmail.com

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Hej Jela,
   har du fortfarande problem efter att du följt guiden ovan så skulle jag om jag var i ditt ställe kontakta Spotify direkt.
   // Mvh Jens.

 • Axel

  Tack så mycket för guiden, guiden är fortfarande ”upp to date” ;)

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Tack för kommentaren Axel,
   gött att höra att guiden fortfarande fungerar!
   // Mvh Jens.

 • agge

  halllååååå dom drar ju pengar ändå!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Om Spotify fortfarande drar pengar trots att du följt guiden ovan så skulle jag dubbelkolla att du inte har fler än ett konto och annars kontakta Spotify direkt.
   // Mvh Jens.

 • Lili

  Jag förstådd inte varför ni ändå dragit mina pengar alltså jag har meddelat att avsluta spotify autogiro för 2 månader.

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Hej Lili,
   har du problem med att pengar fortfarande dras skulle jag råda dig att kontakta Spotify direkt, jag är alltså inte någon representant för Spotify, utan har enbart skrivit en guide för hur du avslutar Spotify Premium.
   // Mvh Jens.

 • Catharina

  Riktigt bra beskrivit hur jag avslutar mitt Spotify konto, tack

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Tack Catharina, kul att du gillade guiden! Hoppas jag får se dig här på Webbhjalp.se fler gånger!

 • Dagens ungdom

  Hur avbryter man ett Spotify premiumkonto där man angett en fiktiv email och har glömt lösenordet och är redan utloggad. Sitter liksom riktigt i klistret nu känns det som.
  Hamnar jag i kronofogden eller bryts premiumet om jag spärrar visakortet.

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Hej!
   När Spotify inte längre kan dra pengar så blir ditt konto automatiskt nedgraderat till ett gratis-konto igen, det är det enda som händer. Metoden att spärra ditt Visa-kort för att avsluta Spotify fungerar med andra ord och du behöver inte oroa dig för kronofogden.
   //mvh Jens.

 • Xnilar

  Hej får inte fram den här delen

  5 Under rubriken Manage your subscription klickar du på View your options.

  • Xnilar

   bry dig inte om det tidigare inlägget kom på jag har byt betalkort så det är redan löst men en bra hjälpsida.

 • emelie

  hejsan
  min spotyfi är kopplad till min facebook som jag avslutat, råkade nu logga ut ur spotify och kommer ej i håg användar namn eller inlogg och när man ska be om ett nytt lösen ord frågar den efter facebook som jag ej heller har längre kan någon hjälpa mig med detta då jag har premium och hunnit fixa jätte bra spelistor tack

 • Ove

  skaffade mig ett premium konto i fjol men använde det inte så ofta så inloggningsuppgiter föll ur minnet så jag fick be om nytt, men nu när jag loggar in får jag hela tiden uppmaningen att uppgradera till premium, men det har hela tiden dragits 99 kronor från mitt konto. förslag på hur jag skall gå vidare?

 • Elisabeth Blomquist

  Jag har haft premium och ändrade till free när det kom. Men betalningarna dras från kontot fortfarande.
  Jag har försökt följa stegen för att säga upp premium, men den indikerar ju att jag inte har något att säga upp och kanske är det därför jag körfast vid steg 5? Jag vet alltså inte hur jag ska slippa att bli bestulen på 99 kr i månaden!! Nån som vet?

 • Malin

  hej!

  jag har ett problem.

  jag hade köpt spotify premium för en månad, jag skulle registrera det på min mobil. Men jag råkade trycka i 2 månader istället för 1 månad. Vad ska jag göra? Jag vill bara ha en månad. Har ingen användning för denna premium nu eftersom jag bara lyssnar i min mobil..

  Hoppas ni kan hjälpa mig, för vill gärna ändra det!

  • Simon

   Det går inte att göra så mycket! Jag har varit med om samma och själv kontaktat dom. Man får inga pengar tillbaks.

 • Marcus

  Hej. Om man kört en gratis premium period, går det över automatiskt till något man måste betala för?

 • Elin

  Jag har nu försökt att ta bort mitt spotify free konto typ 200000 gåner för att någon har hackat min. Men nu när jag försöker skapa ett nytt konto så står det att min mailadress redan används? Och mailet man får ifrån spotify när man har försökt ta bort kontot är ju helt värdelöst, det står ingenting om att kontot är borta eller att det tar en dag eller två att ta bort det. Så jag har ingen aning om när jag kan skapa ett nytt? Om jag ens kan det???

 • annelie

  Om jag avslutar premium och går med senare med samma mail och kod i premium finns mina sparade listor kvar då?
  Bästa hälsningar A

  • David

   Listorna sparas på det kontot som är kopplat till ditt användarnamn. Om du har loggat in med Facebook så är det på det kontot som det sparas. Möjligtvis så har du signat upp med användarnamn och lösenord och då är det på det kontot som allt sparas. Hoppas det hjälper!

 • Karin Mörtzell

  Redan när jag går in på Help på min spotifye sida så falerar allt för jag kommer inte åt mitt account… det händer inget…

 • Javier Freyre

  fan va de blir helt trokigt när man lyssnar å sen borta va e de har jag nån som har tagit min konto så va ska man säga hur kontaktar jag spotify