Heta
artiklar:

Öppna Googles cachade hemsidor direkt i Chrome

Öppna Googles cachade hemsidor direkt i Chrome

Google sparar en cachad version av alla hemsidor på nätet, vilket kan komma väl till pass när du vill läsa något på en hemsida som ligger nere för tillfället. Här lär du dig hur du kan komma åt dessa cachade sidor direkt från adressfältet i din webbläsare.

För att se den cachade versionen av en hemsida i Googles sökresultat klickar du på de pilar som dyker upp till när du håller muspekaren över sökresultatet. På denna förhandsgransknings-flik kan du sedan klicka på Cachad, så hamnar du på Googles sparade version av hemsidan (se bild nedan).

Google Cache Screenshot

Ett snabbare sätt

Om du vill se den cachade versionen av en hemsida men vill slippa ta den lite omständiga väg som jag beskriver ovan så går du till google.se och skriver in cache:[adressen till sidan]. Då hamnar du direkt på Googles sparade version av sajten.

Använder du Google Chrome som webbläsare finns ett ännu snabbare sätt. Här kan du skriva in cache:[adressen till sidan] direkt i adressfältet i Google Chrome. Även på detta sätt hamnar du direkt på Googles cachade version av sajten. Smidigt!