Heta
artiklar:

Uttråkad? Mina bästa podcast-tips gör dötid till kvalitetstid!

Uttråkad? Mina bästa podcast-tips gör dötid till kvalitetstid!

Foto: Zilverbat.

Jag jobbar som en del av er vet som frilansande musiker och därmed reser jag i perioder en hel del. Även om livet på turné är väldigt roligt, så är det också mycket tid som ska slås ihjäl på flygplatser, i turnébussar och på hotellrum.

Sedan jag började lyssna på podcasts så är detta inte längre något problem. I sällskap av Filip & Fredrik, Magnus Betnér, Ricky Gervais eller någon annan intressant karaktär blir dötid plötsligt kvalitetstid och man vill helst inte att väntan ska ta slut. I den här artikeln har jag samlat ihop mina bästa podcast-tips!

Vad är en podcast?

Vissa av er som läser detta vet redan vad en podcast är och kan hoppa direkt till godsakerna! För dig som inte är bekant med podcasts sedan tidigare så kommer här en liten förklaring!

En podcast är en samling ljudfiler eller filmer som du kan prenumerera på via internet. Tänk dig ett radioprogram där du som lyssnare kan ladda ned varje avsnitt och lyssna på det när och var du vill, i din dator, mp3-spelare eller mobiltelefon.

En av fördelarna är att det är väldigt billigt att producera sina egna podcasts, det enda som behövs är en dator med internetuppkoppling, ett inspelningsprogram och en mikrofon. Den lilla kostnaden har gjort att det numera finns mängder av podcasts inom massor av områden.

Serietecknad pojke lyssnar på poddradioDet här är också podcastens styrka, har du ett riktigt smalt specialintresse så kan du förmodligen ändå hitta en intressant podcast i ämnet. Runt en podcast bildas ofta en community av lyssnare, där man diskuterar avsnitten, kommer med feedback och diskuterar fram idéer och förslag till kommande program.

Prenumerera på en podcast

Det finns flera olika program du kan använda dig av för att prenumerera på en podcast. Jag själv använder mig av iTunes, vilket är väldigt smidigt om man har en iPhone och vill lyssna på sina podcasts där. För enkelhets skull är det också dit jag länkar de podcasts jag tipsar om i listan.

Nog snackat, dags för mina podcast-tips!

Filip & Fredriks podcast

Filip och Fredrik svartvitt foto

Åsikterna om Filip & Fredrik verkar gå isär, antingen älskar man dom eller så hatar man dom. Själv är jag ett hängivet fan och räknar Filip & Fredriks podcast till en av mina absoluta favoriter. De diskuterar ämnen som hänt under veckan men angriper dom, på typiskt Filip & Fredrik-manér, från en helt ny vinkel. Utsvävningarna är många och ofta långt, långt ifrån ämnet, men på något märkligt sätt lyckas man ändå alltid knyta ihop säcken. Jag går ofta runt och skrattar högt för mig själv med dessa herrar i lurarna.

Med hjälp av Facebook och deras nya hemsida har man lyckats involvera lyssnarna, som bidrar med kompletterande material och synpunkter kring det som diskuterats. Podcasten hittar du i iTunes.

Magnus Betnér

Magnus Betnér i talarstol

Magnus Betnér. Fotograf: Mats Bäcker.

Från Magnus Betnér hittar vi två hörvärda podcasts i iTunes, en bestående av avsnitten från hans radioprogram Betnér på Bandit, samt hans sommarpodcast på 5 avsnitt som han gjorde tillsammans med sin producent och tillika flickvän Helena Sandklef och journalisten Fredrik Krohnman. Betnér gör sig väldigt bra i detta format, med sina knivskarpa och underhållande analyser av aktuella händelser.

Alex och Sigges podcast

Alex Schulman och Sigge Eklund

Alex Schulman och Sigge Eklund viger precis som Filip & Fredrik mycket av sin podcast åt vardagsbetraktelser. Alex Schulman kände jag till väl sedan tidigare, både som begåvad skribent och från diverse TV-sammanhang. Sigge Eklund visste jag inte mer om än att det är han som klipper Filip & Fredriks podcast.

Jag är dock glad över denna nya bekantskap, då Sigge visat sig ha en otrolig förmåga att leverera betraktelser av sin omvärld som får mig att häpna. Han har teorier och teser om det mesta och lyckas både underhålla och få mig att tänka till.

Sigge har en god sparringpartner i Alex Schulman. Han bidrar med både självutlämnande och intressant material, men den som sätter saker i ett nytt ljus och med knivskarp precision levererar finurliga tankar som knyter ihop säcken, det är Sigge Eklund.

Podcasten hittar du i iTunes och du kan även diskutera avsnitten på Facebooksidan Alex och Sigges podcast - Snacket efteråt.

Ricky Gervais

Karl Pilkington, Ricky Gervais, Stephen Merchant

Gillade du TV-serien "An Idiot Abroad" så är The Ricky Gervais Podcast självskriven. Här, i världens mest nedladdade podcast, sitter Ricky Gervais, Stephen Merchant och Karl Pilkington och raljerar över diverse ämnen. Otroligt underhållande! Länken går till gratisvarianten av podcasten och när du lyssnat igenom den så finns även en uppföljande betalvariant, där säsongerna släppts som ljudböcker (dessa hittar du här).

Podcasten har också blivit TV-serie på HBO, där man helt enkelt animerat samtalen mellan Ricky, Steve och Karl. Här nedan ser du ett smakprov och det finns massor av liknande material att hitta på YouTube!

https://youtube.com/devicesupport

Värvet

Podcast med Kristoffer Triumf

Min senaste upptäckt i podcast-världen är Värvet, en fantastisk podcast som produceras av Kristoffer Triumf. Varje avsnitt är ett samtal på ungefär en timme med en känd svensk kulturpersonlighet. Gästerna får i Värvet stort utrymme att komma till tals och som lyssnare får man verkligen möjlighet att lära känna gästen, då samtalen ofta går djupare än i en vanlig intervju.

Bland gästerna hittar vi bland annat Soran Ismail, Kristoffer Appelquist, Filip Hammar, Henrik Schyffert, Fredrik Wikingsson, Johanna Koljonen, Annika Lantz, Klas Åhlund, Per Naroskin, Johan Rheborg, Alex Schulman, David Batra, Martin Kellerman, Johan Glans, Mona Sahlin och många, många fler.

Som du ser är det en härlig mix av människor och jag kan lova att du kommer hitta många fängslande och intressanta samtal.

Värvet tog för övrigt hem priset som bästa amatörkanal vid Svenska poddradiogalan 2012. Kristoffer hittar du på Twitter och hans podcast Värvet på iTunes. Värvet har även en hemsida och en sida på Facebook.

This American Life

Ira Glass, desktop, desert

En podcast jag ganska nyligen upptäckt, men oj vad bra den är! This American Life är "dokumentärer för folk som inte gillar dokumentärer". Jag kan dock som dokumentärälskare intyga att den går hem även i det lägret. Varje avsnitt har ett tema och jag blir alltid väldigt imponerad av deras omfattande research. Programledare är Ira Glass som du även kan se på bilden här ovan.

Du kan prenumerera på de senaste avsnitten genom iTunes, men för att komma åt deras omfattande arkiv (när detta skrivs är man uppe i 455 avsnitt) måste du köpa deras applikation som kostar 22 kr, något jag definitivt tycker att det är värt. Du hittar iPhone-appen här och Android-appen här.

Jag skulle kunna skriva väldigt mycket om denna podcast, men för att den här artikeln inte ska bli alldeles för lång så låter jag istället Jenny NordlanderDN Kultur berätta mer om den!

Radiolab

Jad Abumrad och Robert Krulwich

Precis som This American Life så är historierna på Radiolab av dokumentärkaraktär och ofta inriktade mot vetenskap och filosofi. Även om det kan vara svåra ämnen som diskuteras så är radiovärdarna för programmet, Jad Abumrad och Robert Krulwich, fantastiskt skickliga på att förklara komplexa teorier och abstrakta tankar på ett sätt som man som (outbildad) lyssnare kan förstå och relatera till.

Det som är gemensamt för både This American Life och Radiolab är den sköna känslan av att man lärt sig något efter att man lyssnat på ett avsnitt, vilket åtminstone jag alltid finner en viss tillfredsställelse i.

Stuff You Should Know

How Stuff Works Stuff You Should Know PodcastSajten How Stuff Works har en väldigt bra podcast vid namn Stuff You Should Know. Halvtimmes-långa avsnitt där två killar pratar om olika ämnen, t.ex. "Hur fungerar pepparspray", "Kan man dö av solen" eller "Hur fungerar svärdslukning".

Stuff You Should Know är en väldigt populär podcast som funnits ett bra tag, varför det redan finns otroligt många avsnitt att välja på. Här finns definitivt något för alla, men framförallt mängder av svar för den vetgirige!

Skeptikerpodden

Pojke, kamera & ufo

Foto: Eddi van W.

Skeptikerpodden är en podcast som ifrågasätter övernaturliga fenomen, pseudovetenskap och vidskepelse och tar upp en massa olika ämnen som kan avgöras vetenskapligt. Man diskuterar på ett lättsamt sätt aktuella händelser och sätter dessa i ett skeptiskt ljus. Man vill gärna ge sina lyssnare verktygen att nå ett större kritiskt tänkande, vilket kan komma väl till pass nuförtiden när allting kan fejkas i en dator. Kul och intressant!

Podcasts från Sverigs Radio

Sveriges Radio gammal testbild vintageSveriges Radio lägger upp mängder av sina program som podcaster. Det här är en verklig guldgruva där det garanterat finns något för alla!

Samtliga podcasts från Sveriges Radio hittar du på Sveriges Radios sida i iTunes.

Några favoriter:

 • P3 Dokumentär - Riktigt bra dokumentärradio med intressanta berättelser om vår samtidshistoria. Rekommenderas!
 • Sommar i P1 - Alla sommarpratare sedan 2008. Berättelser, tankar och visdomsord från många intressanta, offentliga personer. Allt från Henrik Larsson och Timbuktu till Carl Bildt och Maria Wetterstrand. Samtliga nämnda är för övrigt också väldigt hörvärda.
 • Mammas nya kille - Har du mot förmodan missat humorprogrammet som efter en omröstning på P3:s webbplats utsågs till det bästa humorprogrammet i P3 genom tiderna så finns det inga ursäkter. Börja lyssna nu!

Vilka är dina favorit-podcasts?

Det här var mina favoriter i podcast-djungeln och jag hoppas att de ska förgylla dina promenader, bussresor och söndagsmorgnar ett bra tag framöver. Jag är dock alltid på jakt efter grymma podcasts och nu skulle jag hemskt gärna vilja höra dina tips! Vad har jag missat i listan? Vilka podcasts klarar du dig inte utan? Dela med dig i kommentarsfältet här under!

 • Gäst

  Betner är en stupid kuksugare.

 • http://amria.se/ maria

  Har missat Betnér i flera års tid. Följde typ allt han gjorde förr.. Kanske borde lyssna på de där 5 avsnitten nåt tag iaf.. Vinter i P1 är samma upplägg som Sommarpratarna, så det är att rekommendera ifall nån missat.. Åh det finns så mycket bra!

  • http://webbhjalp.se Webbhjälp.se

   Ja, lyssna in det Maria! Betnér på Bandit är också väldigt bra tycker jag. Jag gillar faktiskt att lyssna på podcasts som pratar om aktuella ämnen även om jag hamnat några veckor efter, det blir som någon slags tillbakablick då istället, vilket kan vara ganska intressant det också!

 • http://twitter.com/johnpekkari John Pekkari

  Jag älskar Vetenskapsredaktionens poddar på SR. Språket, Vetandets värld, Vetenskapsradion historia osv. 
  Sen är Arsecast, Arseblog.com ‘s fantastiska podcast given för mig, som Arsenalfan…

  • http://webbhjalp.se Webbhjälp.se

   Åhå, en Arsenal-blogg minsann! Intressant… :) Grymma tips John, jag ska fördjupa mig i vetenskapsredaktionen helt klart!

 • http://www.edvinssonsblogg.se/ Edvinsson

  Jag älskar podcasts! Förutom att de, som du skriver, är perfekta att döda tid med är de också väldigt bra godnattssagor. Lyssnar nästan alltid någon halvtimme innan jag somnar. Perfekt för att slappna av efter dagens stress.

  Men du har glömt Slashat, Sveriges bästa teknikpodcast! Avhandlar en gång i veckan det mesta som hänt inom teknikvärlden på ett bra och härligt avslappnat sätt. En av mina absoluta favoriter :)

  • http://webbhjalp.se Webbhjälp.se

   Tack för tipset Björn! Jag har faktiskt inte så bra koll när det gäller teknikpodcasts, jag har aldrig riktigt fastnat för det. Läser hellre om teknik av någon anledning. Men jag ska definitivt ge Slashat en chans!
   // Mvh Jens.

 • http://twitter.com/charmkvark charmkvark

  Jag lyssnar också på Filip och Fredrik samt Skeptikerpodden. Så lite överlappning i smak har vi allt. Ska ta och prova Betnérs pod, det har jag tänkt länge. Kanske får jag röv ur vagn efter att ha läst din recension. 

  Själv lyssnar jag på humorpodcasten Crazy town, vädigt rolig tycker jag. http://www.riketssal.se/kategori/ljud/crazy-town-ljud/

  Och förstås podcasten där jag själv är med, Kvack!, som är nyheter (främst då sånt som har att göra med vetenskap/religion/kritiskt tänkande eller bristen därav) på ett raljant vis. Finns här: http://kvackyou.se/ eller på Itunes eller på Google Listen. 

  • http://webbhjalp.se Webbhjälp.se

   Ja, lyssna in Betnér, tycker alltid han säger vettiga saker!

   Crazy Town måste jag ta och lyssna in, ser att jag pluggat ihop med en av de medverkande, skoj! Självklart ska jag även börja lyssna på Kvack, det låter helt klart intressant! Tack så mycket för tipsen! :)

   // Mvh Jens.

 • Monstermamma

  Jag undrar över Ricky Gervais podcast, klickar man på länken så kommer man ju till en lista med mest tv-program, lite blandat annat och sen ljudböckerna, Ricky Gervais guide to…
  Verkar inte vara så mkt av själva podcasten som visas på tv, jag har letat efter den förr och inte hittat, finns dom inte kvar eller är det jag som inte hittar eller vad är det du lyssnar på?

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp.se

   Det är dom på den första länken som jag har hittat, som jag lyssnar på. Tyvärr verkar resten mest släppts som ljudböcker, så de är inte gratis dessvärre, men jag funderar på att köpa dom allt eftersom!

   • Monstermamma

    Okej tack då är det inte jag som inte fattar hur man ska hitta dom i alla fall! =)

 • Robbelibobban

  Besviken att ingen nämnt den självklara humopoddradion Tack för Kaffet (finns på: http://Tackforkaffet.se) Får mina arbetsdagar att rinna iväg! Skön artikel!

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp.se

   Tack för tipset!
   Verkar kul, ska kolla in den framöver!
   Ha det gott!
   // Mvh Jens.

 • http://amria.se/ maria

  Igår hittade jag Luuk och Lokko på Sveriges Radio. Jag har alltid gillat Luuk och efter att ha lyssnat på ett avsnitt så  tror jag det kan bli ett mysigt program där de bara snackar populärkultur typ. Ett tips ett par veckor efter..

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp.se

   Ja, jag upptäckte också den för ett tag sedan, tycker den verkar lovande. Ska bli spännande att se hur formen för programmet utvecklar sig!

 • Kajza

  Jag lyssnar på en podcast som jag har blivit helt beroende av! Det är några studenter som verkligen kan få en att skratta! :D

  http://lyckopalmen.com/awesome-podcasts/ där står det mer om de! 

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp.se

   Tack för tipset Kajza, jag får kolla in den! Ha en skön dag!
   // Mvh Jens.

 • embarrassant

  Jag lyssnar regelbundet på Superlife Podcast! Trevlig, rolig och varierad podcast. Bra när man har lite tid att döda. :)

  http://itunes.apple.com/se/podcast/superlife-podcast/id499040764

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Tack för tipset, ser trevlig ut! Den ska jag definitivt kolla in. Tack också för kommentaren!
   // mvh Jens.

 • http://www.facebook.com/niklas.eklund Niklas Eklund

  Ricky Gervais podcast (eller Karl Pilkingtons podcast, som den borde heta) håller jag med om att den är mycket bra. Framförallt mycket underhållande. Dock vill jag nämna att om någon gillar dessa podcast så bör de söka upp de radioprogram som Ricky, Steven och Karl gjorde mellan 01-04! Det finns på TPB och när man lyssanar på de får man höra Karl yttra sig för första gången i media och man får extremt mycket bättre insikt i denna trio och i huvudsak denna IQ-befriande men ack så underbara människa…

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Tack så hemskt mycket för tipset Niklas, det ska jag definitivt försöka lyssna in, vet du om det går att köpa också? Jag är inte så mycket för att ladda ner och sådär!

 • #försnack

  Mina personliga favoriter hittas helt klart i SR-bådet. Gillar P3 Dokumentär skarpt och tiden går nästan läskigt fort. Avsnitten om Arlandarånet och Gizmondo gillar jag bäst.
  Jag har intervjuat ett par journalister (hittills Niklas Svensson, Expressen, samt Jonas Karlsson, SVT) som pratar om journalistik, sina karriärsvägar och ger tips på hur man kommer någon vart här i världen. Podden heter #försnack och finns på iTunes samt med lite googlande!

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Jag tackar och bockar för tipset, Magnus! Låter intressant, ska definitivt lyssna in din podcast!
   // Mvh Jens.

 • Petter

  Ett stort tack för alla tips, Jens! Strålande artikel!

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Tack så mycket Petter, väldigt kul att du gillar den! Hoppas jag får se dig här igen!

 • Maria C.

  Tack för de underbara tipsen! En extremt smal podcast med en väldig bredd som jag precis har hittat är Kvartsamtalet. Det är två coola farsor som talar om allt möjligt. http://kvartsamtalet.tumblr.com

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Hej Maria,
   ursäkta mitt sena svar! Kul att du gillar mina tips och tack själv för ditt! Jag ska kolla in den!
   // Mvh Jens.

 • http://www.facebook.com/jesper.ramlov Jesper Ramlöv

  Testa ”via lascaris”
  om du gillade Delux i P3 för ett par år sedan, egentligen bara nonsens men de är riktigt roliga.

  En pod som du tipsat om har fascinerat mig väldigt, du vet inga podcasts som påminner om Alex o sigges?

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Tack för tipset Jesper,
   ska kolla in den!

 • liza sjödin

  Var är kvinnorna?

  • http://www.facebook.com/niklase3 Niklas Eriksson

   Istället för att fråga var kvinnorna är kan du väl själv komma med tips på bra podcasts med kvinnor inblandade?

   • ecoloving

    Det är fortfarande en relevant fråga.

    • http://www.facebook.com/niklase3 Niklas Eriksson

     Varför då? Vad spelar könet för roll? Det råkar vara dessa podcasts skribenten gillar, oavsett kön.

     • ecoloving

      Det stämmer men man kan undra hur det blev total dominans. Vore intressant om upphovsmannen reflekterade över saken,

     • http://www.facebook.com/niklase3 Niklas Eriksson

      Total dominans? Vem som helst kan skapa en podcast när man vill. Artikeln handlar inte om jämnställdhetsdebatten, utan om bra podcasts. Förstår mig inte på människor som dig. Ska alla artiklar ha en liten jämställdhetsruta längst ner eller? Vem som helst kan närsomhelst skapa en podcast……

     • ecoloving

      Jag har hört dig. Tycker fortfarande lika. Kram på dig.

     • http://www.facebook.com/niklase3 Niklas Eriksson

      Bra (icke existerande) argument. Nästa gång du svarar någon kan du ju testa att dra till med sånt. Ger inte så mycket annars.

     • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

      Hej hörrni,

      vad kul att det har blivit lite diskussion här! Ursäkta att jag inte svarat tidigare, jag har lite fullt upp med spelningar och turnéer för tillfället, så jag har fått lägga bloggen åt sidan lite ett tag. Välkomna hit är ni hur som helst!

      Bra att diskussionen lyfts, jag har själv tänkt på just detta, att kvinnorna är underrepresenterade. När jag gjorde den här listan var det dock dessa podcasts som jag lyssnade på. Det har tillkommit en del i min iPhone sedan dess och jag kommer såklart uppdatera listan när jag fastnar för något särskilt. För så är det ju, det är ju min personliga lista, men som jag skriver i artikeln, jag tar hemskt gärna emot tips på fler poddar!

      Sen vill jag gärna tillägga att t.ex. Värvet absolut är en podcast som drivs av en man, men själva innehållet utgörs ju av intervjuerna. Där har jag njutit av underbara intervjuer, både med kvinnor och män.

      Under rubriken Magnus Betnér så hittar vi också den podcast han gjorde tillsammans med sin flickvän Helena Sandkléf och även i P3:s digra arkiv hittar vi ju såklart massor utav kvinnor.

      Så nånstans där ligger väl min syn på saken. Som sagt, tack för att ni lyfter diskussionen, sådana här saker kan inte diskuteras nog. Det behövs en fajt för att få till förändring.

      Kram på er!

      // mvh Jens.

     • http://www.facebook.com/niklase3 Niklas Eriksson

      Förstår dock inte fajten för förändring här. Skulle två kvinnor slänga ihop en bra podcast tillsammans så skulle den bli populär. Så är det bara. Man behöver ju inte slänga in könsdebatt om det inte är nödvändigt. Kan lätt bli urvattnat då. Jag är helt för ett jämställt samhälle i övrigt, ska dock tilläggas.

     • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

      Absolut Niklas, det har du rätt i. Fajt var också ett dåligt ordval av mig, men diskussion tycker jag alltid är av godo, oavsett om det gäller jämställdhet , sverigedemokrater i riksdagen eller något annat ämne som mår bra av att lyftas.

 • Gunnar

  Hej, kul att det börjar bli så många andra som lyssnar på Podcasts. Hittade ett par nya spännande uppslag som jag lagt till i min spelare, Beyond Pod. Mina favorister är Australian tech news – underbar accent, intressant, lättförståeligt, korta ofta uppdaterade avsnitt. Planet money – ekonomi ur en amerikansk, men ofta tänkvärd synvinkel. Favoriterna på svenska är Slashat, Språket, Geniförklarat, Mattsson Hellin, Medierna. Som journalist gillar jag också amerikanska On the Media.

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Tack för dina tips Gunnar, ska definitivt kolla in ett par av dom!
   // Mvh Jens.

 • aanja

  män som bekräftar män

 • Lisa

  Bara män alltså suck inget nytt..

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Jag ber även dig läsa följande kommentarstråd, där jag redan svarat på något liknande.

   http://webbhjalp.se/tips-bra-p

   // Mvh Jens.

 • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

  Tack för podcast-tipset Jan, ska ta en titt!
  // Mvh Jens.

 • Theo Gerken

  Shit va mycket kommentarer! Vill i lala fall tipsa om min vetenskapliga, allmänbildande, humoristiska och personliga podcast ”Den Fukkade Filosofen”. Länk?

  http://www.denfuckadefilosofen.se/podcast/podcast-3-om-mexikansk-fetma-nicki-minaj-och-svensk-kontanthantering-med-martin-palmgren/

  Senast diskuerade vi:

  *Mexikansk fetma
  *Nicki Minajs sexiga BDSM Halloween kostym
  *Svensk Kontanthantering

 • Mattias Lindbäck

  http://huskypodcast.com/

  Intressanta personer som utmanar vardagens bekvämligheter och gränser på olika sätt

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Tack för tipset Mattias! Ska kolla in den!
   //mvh Jens.

 • Fk

  Vill tipsa om podcasten Podiet, de har precis släppt sitt första avsnitt där de pratar med uppfinnaren Håkan Lans. Jättehärlig intervju med en helt fantastisk berättelse. Podiet i sig är podcasts med framgångsrika innovatörer och entreprenörer, Håkan uppfann färgskärmen, datormusen och navigationssystemet för sjöfart och flygtrafik tillexempel.

  http://podda.se/poddar/podiet/avsnitt/1-hakan-lans

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Låter intressant! Tack för tipset!
   // mvh Jens.

 • CLI

  Saknar du det där snacket med kompisarna som blir riktigt djupt, där ni blir bekväma nog att dela pinsamma sexhistorier eller där det bara spårar ur totalt?
  Män Pratar Känslor är just vad det låter som. Män som pratar känslor.
  Podcasten började (avsnitt 1.) som en smyginspelning med mobilen på en efterfest och det är den öppna känslan som sedan eftersträvas i de fortsatta avsnitten, dock med riktiga mikrofoner.
  Många goda skratt!

  http://manpratarkanslor.libsyn.com/
  http://podda.se/poddar/man-pratar-kanslor

  RSS:
  http://manpratarkanslor.libsyn.com/rss

  • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

   Låter kul, tack för tipset!
   //mvh Jens.

 • http://webbhjalp.se/ Webbhjälp

  Tack för tipset!
  // Jens.

 • Emma

  Blä va mycket killar

 • Oskar

  Detta är ju helt sjukt! hur kan du bara rekommendera män? jag sympatiserar allt som oftast inte med ”radikalfeminister”. men detta är ju bara sjukt larvigt. finns bra podcasts som produceras av kvinnor som är jävligt bra, lyssnar dock själv främst på manliga podcast då jag hittar fler sådana som håller bra kvalite. men har 2-3 kvinnliga som är grymma

  • http://hyllat.se Daniel West

   Oskar… helt sjukt? Kom igen. Det kanske är så att han inte lägger någon större vikt på om en podcastare har penis eller vagina och helt enkelt delar med sig av de podcasts han personligen funnit mest intressanta.

  • Marcus

   Alltså blir så trött på den här typen av feministiskt skitsnack seriöst. Han har valt ut Podcasts som han tycker är bra, och direkt så hugger nån bara för att de han lyssnar på och tycker är bra, bara har män som programledare skärp dig.

 • Dina

  Vill absolut inte ge mig in i diskussionen men folk klagar på att det inte är några förslag på kvinnor bland podcastarna så jag tänkte rätta till detta så kanske alla kan bli glada och nöjda…
  * Stuff you missed in history class
  * Stuff to blow your mind
  * Stuff mom never told you
  Detta är samma företag som gör ”Stuff you should know” som nämns ovan. Alla är riktigt bra och värda att lyssna på

 • Lovis

  Finns massa bra poddar under ”Stuff you should know”! Kan också rekommendera:
  – Serial (har inte lyssnat på ”this american life” men den här är sponsrad av dem)
  – Crazy town (2 komiker som bara snackar)
  – Hanapee’s otroliga podcast (2 kompisar/bloggare som bara snackar)
  – Lilla Drevet (politisk/nyhetssatir)
  – Geniförklarat (komiker som snackar)
  – The Bugle (politisk satir med John Oliver och Andy Zaltzman)

  Förutom the Bugle så görs dessutom alla dessa av både män och kvinnor i en härlig blandning! Lyssnar både på poddar med bara män och med bara kvinnor mina favoriter är de med både män och kvinnor – kan inte motivera varför, möjligtvis bara en slump